Tarihçe

Tarihçe

27.12.2022 186

Yüreğir Şehit Samet Saraç Halk Eğitimi Merkezi 2007 yılında hizmete girmiştir. Kurumumuzda bir  Müdür ve  üç  Müdür Yardımcısı görev yapmaktadır.

Eğitimin her yaşta ihtiyaç duyulduğu, değişimlerin çok hızlı olduğu günümüz bilgi toplumunda Yüreğir Şehit Samet Saraç Halk Eğitimi Merkezi merkez binasının  yanında,  Okullara, Sağlık Merkezlerine ve  ilçede dekendi sınırlarımız içindeki tüm mahallelerde hizmet vermekte; her geçen gün de hizmet yerlerine yeni yerler katmaya devam etmektedir.  

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü açıldığı günden bu güne; Giyim, , El Sanatları, Makine Nakışı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Arıcılık, Bilgisayar İşletmenliği, Yabancı Dil, I. Kademe Okuma-Yazma Kursları, Türk Halk Oyunları, Sağlık, Satranç,   vb. kurslar açılmış ve talep olduğu sürece de değişik türde kurslar açılmaya devam edecektir.

Kurumumuzda tam gün tam yıl öğretim uygulamasının devam etmesi sebebiyle okullarımızdan ve kurumlarımızdan eğitim öğretim saatleri dışında faydalanılabilmektedir. Özellikle okullarımız hafta sonları ve akşam saatlerinde yapılan kurslar ve faaliyetlerle daha aktif olarak kullanılmaktadır. 

İlçe genelinde alan tarama çalışmalarına devam edilerek, ihtiyaç duyulan alanlarda kurslar planlanmaktadır. Kurslarımıza en üst seviyede katılımın sağlanması için kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapılmaktadır.