MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ DİREKSİYON EĞİTİMİ, MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ TRAFİK VE ÇEVRE ÖĞRETİCİLİĞİ, MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ DİREKSİYON EĞİTİMİ SINAV SORUMLUSU ALANLARIN TAKVİM DIŞI BAŞVURU İLANI

Aşağıda bilgileri verilen kurs eğitim programlarında Kurumumuzda oluşan talebe bağlı olarak takvim dışı ücretli usta öğretici başvuruları alınacaktır. Alınan başvurulara bağlı olarak ihtiyaç duyulan miktarda görevlendirilecek ücretli usta öğretici Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği Ek.2 de oluşan puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. Kurumumuz bünyesinde görev almak isteyen kişilerin aşağıda verilen kurs programı ve eğitici niteliklerini de dikkate alarak 19.01.2024 ve 26.03.2024 tarihleri arasında e-yaygın sisteminden başvuruda bulunması gerekmektedir. Önemle duyurulur.

20.03.2024 71

 

BAŞVURU ALINACAK KURS PROGRAMLARI

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ DİREKSİYON EĞİTİMİ ÖĞRETİCİLİĞİ KURS PROGRAMI

4. Çevre Koruma Modülü: a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,

b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikası’na sahip en az 3 yıl motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görev almış lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

8. Trafik Sistemi Ve Trafik Güvenliği Modülü: a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,

b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikasına sahip en az 3 yıl motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görev almış lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

9. Güvenli Araç Kullanımı Modülü: 3 Güvenli araç kullanımı modülünde en az yüksekokul mezunu, en az 3 yıllık sürücü belgesine sahip ve sürücü kurslarında en az 3 yıl çalışmış direksiyon usta öğreticileri görev almalıdır.

10. Sürücü Adayına Direksiyon Eğitimi Modülü: Güvenli araç kullanımı modülünde en az yüksekokul mezunu, en az 3 yıllık sürücü belgesine sahip ve sürücü kurslarında en az 3 yıl çalışmış direksiyon usta öğreticileri görev almalıdır.

 

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ TRAFİK VE ÇEVRE ÖĞRETİCİLİĞİ KURS PROGRAMI

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

5. Trafik Kuralları a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlamasında konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,

b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikasına sahip en az 3 yıl Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarında görev almış olan lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

7. Çevre Koruma a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifikası’na sahip en az 3 yıl motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görev almış lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

8. Karayolu Taşımacılığı a) Sürücü belgesine sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,

b) Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği sertifikasına sahip en az 3 yıl Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarında görev almış olan Lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ DİREKSİYON EĞİTİMİ SINAV SORUMLUSU KURS PROGRAMI

EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

4. Trafik Kuralları Modülü: 1. Sürücü Belgesi'ne sahip, kazaların çevresel ve teknik araştırması veya trafik planlaması konusunda yüksek lisans yapmış öğretmenler,

2. Trafik ve Çevre Eğitimi Öğreticiliği Sertifika'sına sahip, en az 3 yıl motorlu taşıt sürücüleri kurslarında görev almış olan, lisans mezunu usta öğreticiler görev almalıdır.

5. Trafik Eğitimi ve Psikoloji Modülü: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık / Eğitim Programları ve Öğretimi/ Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği /Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme/ Eğitim Yönetimi Teftişi ve Plânlaması bölümlerinde en az lisans mezunu ile Halk Eğitimi ile Eğitimde Psikolojik Hizmetler/Psikoloji/Felsefe/ Sosyoloji bölümlerinde yüksek lisans yapmış öğretmenler görev almalıdır.

6. Sınav Sorumlusu Araç Kullanım Modülü: En az yüksekokul mezunu olup en az 3 yıllık Sürücü Belgesi'ne sahip ve sürücü kurslarında en az 3 yıl direksiyon eğitimi vermiş usta öğreticiler görev almalıdır.